ДПС иска избори до края на годината

ДПС иска избори до края на годината
Според него е необходимо успокояване на политическия процес. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ДПС избира провеждането на предсрочни парламентарни избори до края на годината, каза лидерът на ДПС Лютви Местан на извънредна пресконференция в Народното събрание.

Според него е необходимо успокояване на политическия процес. Анализът на изборните резултати прави невъзможен пълния мандат на кабинета "Орешарски". Идеята за пълен мандат не е идея за стабилност, каза още Местан.

Възможни са три варианта: първият хоризонт на кабинета Орешарски до октомври 2015 година и провеждане на избори 2 в 1 - местни и парламентарни, вторият -  избори догодина по това време и третият избори до края на годината.

Това ще рече мандат от още четири месеца и оставка на кабинета най-късно до октомври, плавно предаване на властта на служебен кабинет и провеждане на предсрочни парламентарни избори в края на ноември или първата седмица на декември.

Нашите предпочитания са към третия вариант, избори до края на годината, подчерта лидерът на ДПС.

Местан обяви, че тази сутрин е бил на среща с Пламен Орешарски.  "Впечатлен съм от зрелостта и отговорността на министър-председателя Орешарски. Това е класически пример как властта не трябва да се осмисля като самоцел. Това с не по-малко сила се отнася и за ДПС”, каза Лютви Местан.

Според него сега е време за много прецизен анализ, без еуфория и с грижа за бъдещето на страната.

„Сега е време за кафе. Трябва да се преодолее дефицитът на ефективен политически диалог. Свикнахме да градим политическа идентичност чрез противопоставяне. Политическият език е монолог. Изразяваме позиции, но малко чуваме насреща”, заяви Местан и призова всички да пият кафе.

По думите му само тези, които успяват да постигнат политическа идентичност чрез диалог, постигат успех.

#избори #ДПС #Пламен Орешарски #предсрочни #октомври #2015

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници