„Лукойл“ обвини Костов в „политически рекет“

A A+ A++ A

Нефтената компания „Лукойл“ обвини депутата от ДСБ Иван Костов в „политически рекет“.

„Той използва положението си на защитен с имунитет народен представител за публични нападки и неверни твърдения по адрес на компанията, включително и от трибуната на Народното събрание“, се казва в съобщение на пресофиса на компанията.

Цените на горивата в България не са по-високи от тези във Франция заради „монопола на „Лукойл“, отбелязват от най-големия доставчик на горива у нас и цитират Европейския енергиен портал. Според справка там литър бензин във Франция струва 1,627 евро, а литър дизел - 1,423 евро.

От „Лукойл“ заявяват още, че както рафинерията в Бургас, така и бензиностанциите са снабдени с всички необходими устройства за контрол върху движението на течните горива в страната.

От компанията са категорични, че „Лукойл“ не е монополизирал „почти 80% от базата за съхранение на течни горива“.

„По експертни данни в страната има над 1,5 милиона куб.м складов обем за горива извън резервоарите на комбината в Бургас. От този обем, собственост на ЛУКОЙЛ-България, са 400 хиляди куб.м, или около една четвърт“, се отбелязва още в съобщението.

От нефтената компания смятат, че изявленията на Иван Костов са „призиви към „либерализация“, които имат за цел да обезсмислят усилията на държавата да ограничи каналите за нелегален внос“.

„За съжаление всички изявления на господин Костов са практически безнаказани, тъй като в България няма законов механизъм, по който една компания да може да защити доброто си име“, заявяват още от „Лукойл“.

#Лукойл #Иван Костов #политически рекет #монопол #горива #бензин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници