Жп линията София - Скопие ще е готова до четири години

Жп линията София - Скопие ще е готова до четири години
Скопие
A A+ A++ A

Жп линията София-Скопие, за която се говори от десетилетия, ще бъде готова до 4 години, каза за в. "Преса" външен министър на Македония Никола Попоски.

"След обща инициатива на външните министри на двете страни получихме финансово рамо от Брюксел и вече се работи по македонската част на жп линията, уточнява Попоски.

Една от отсечките вече се изгражда

за втория участък също сме осигурили финансиране, включително с европейски средства“.

Дипломатът е категоричен, че властите в Скопие никога не са имали нито намерение, нито амбиции да се намесват във вътрешните работи на България, като очаква същото от партньорите.

В България, в медиите очевидно е изградено определено усещане или страх

от това, че Македония може да има териториални претенции към България. Мога отговорно да ви кажа, че това не е нито идея, нито желание, нито цел", декларира министърът.

„Знаем, че подписването на

договор за добросъседство с България е условие да получим дата за преговори с Европейския съюз

но не сме си поставяли срокове, казва още Попоски. За нас този договор не е самоцел, важното е, че климатът в отношенията между нашите две страни е силно променен, и то в положителна посока“.

„Вече 3 години работим по документа. Но положителна атмосфера в отношенията се постига не само, когато на хартия се записват ангажименти, но и когато хората виждат какви са реалните резултати“, заявява още министърът.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"