За един ден 305 китайци дадоха по 100 000$ за билет до Космоса

За един ден 305 китайци дадоха  по 100 000$ за билет  до Космоса
A A+ A++ A

Общо 300 китайци са си купили билети по 100 000 долара за 5-минутен полет в околоземното пространство.

Запалените ентусиасти са сключили споразумение с холандската фирма Space Expedition Corp (SXC), след като билетите бяха пуснати за продажба само за един ден – 12 юни, в сайта за пазаруване Таобао.

Полетите ще бъдат в кораб с двама души на борда, който ще престоява в космоса между 5 и 6 минути  и ще предоставя възможност на туристите да се огледат от необичайно място, както и да изпитат безтегловността.

Няма определени дати за полетите. Въпреки интереса към космическия туризъм през последните няколко години засега няма частна компания, която да извършва редовни полети до космоса с туристи на борда на апаратите.

Участниците в авантюрата могат да тежат максимум 125 кг, което за китайците съвсем не е непреодолимо  препятствие. От тях се изисква преди полета да получат опит при тренировки на симулатор, включително и в безтегловност.

Китай има своя собствена военна космическа програма, в която през последните години астронавти летяха в орбита около земята и кацна ровър на Луната, но засега страната няма търговски фирми за космически полети.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници