Борисов: Оттук нататък война и реваншизъм до дупка

Борисов: Оттук нататък война и реваншизъм до дупка
Разглеждането на ветото на президента върху закона за МВР остана за следващата седмица. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Оттук нататък война, щом искат война, така ще бъде. Те не заслужават толерантност – реваншизъм до дупка сега“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Причина за заплахите му стана отказът на БСП, ДПС и „Атака“ да отложат разглеждането на закона за МВР, върнат от президента Росен Плевнелиев, за другата седмица, след като Борисов обеща ГЕРБ да оттегли промените в Наказателния кодекс.

По думите му двете партии и „Атака“ са се отметнали от приетите договорки на вчерашното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.

Борисов обяви, че във вторник, в присъствието на председателя на НС, четиримата лидери на парламентарно представените партии единодушно са се разбрали за постигане на съгласие за плавен преход.

„Във втора точка на това, за което сме си стиснали ръцете, сме записали определяне на парламентарни приоритетни задачи. Разбрахме се за вторник в парламента да определим 10-15 закона“, заяви Борисов. Той добави, че за съжаление, не вижда Местан, Станишев, Волен Сидеров, но за радост, Мишо Миков бил тук.

Според Борисов законът за МВР, „който финансово не е обезпечен, означава, че ще се назначава без конкурс, е реваншизъм и не е в тона на приетото изречение за плавен преход към политическа стабилност и съгласие. Разбрахме се за изпълнителната власт, кабинетът да не подписва нищо важно“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Предложението на Борисов законът за МВР да остане за след вторник не беше прието и той напусна пленарната зала.

„На БСП, на ДПС и на „Атака“ вяра не може да се има. Видяхте, за да ми е чиста съвестта, предложих най-толерантните неща от трибуната на парламента“, каза Борисов.

„Не само че ни порязаха, те не спазиха това, което лидерите им са постигнали вчера“, допълни още той.

След това обаче депутатите изненадващо приеха разискванията и разглеждането на ветото върху закона за МВР да останат за следващата седмица.

#война #реваншизъм #закон #МВР #вето #президент #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници