Предсрочните избори ще са на 5 октомври

Предсрочните избори ще са на 5 октомври
Снимка: bg.wikipedia.org
A A+ A++ A

Ще предложим на президента Росен Плевнeлиев предсрочните избори да се проведат на 5 октомври тази година, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев след края на политическите консултации за предсрочни избори в Народното събрание.

За тази дата са се разбрали на консултациите Бойко Борисов, Сергей Станишев и Лютви Местан.

"Упълномощихме председателя на Народното събрание, съвместно с президента за провеждане на политически консултации за определяне на приоритетите на държавата и преминаването към политическа стабилност", коментира Сергей Станишев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че в ситуацията, в която е държавата, да каже някой, че е доволен – надали има такъв, но "поне някакъв политически консенсус, разум видяхме във всичките участници".

"Неслучайно, тъй като най-бягащата дата за избори беше 5 октомври. Поради това, че никой не каза, защото на 4-ти бил религиозен празник на мюсюлманите, се предлагаха други дати. Аз затова предложих 5-ти, защото в ГЕРБ има много български мюсюлмани, така че не виждам никакъв проблем да се направят и на пети", уточни Борисов.

Той подчерта, че се надява, че за консултациите при президента, председателят на парламента Михаил Миков ще издейства да бъдат поканени и други партии – не само парламентарно представените.

#Сергей Станишев #избори #избори #Бойко Борисов #Лютви Местан #БСП #ГЕРБ #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"