Още трима са задържани за уронване престижа на банките

Още трима са задържани за уронване престижа на банките
A A+ A++ A

ДАНС задържа още трима човека за уронване престижа на банковите институции в страната.

Лицата са задържани в София. Акцията е извършена тази сутрин. "Работи се на пълна пара", казаха пред БГНЕС служителите от държавната агенция, отговарящи на откритата телефонна линия за сигнали на граждани, получили съобщения – SMS или имейл, съдържащи негативна информация за състоянието на български банки.

От вчера сутринта, когато бяха официално оповестени телефоните за подаване на сигнали,

в ДАНС са получени стотици сигнали

"Има много смислени сигнали, които помагат", казаха още от ДАНС.

Вчера се състоя работна среща между вътрешния министър Цветлин Йовчев, главения прокурор Сотир цацаров и председателя на ДАНС Владимир Писанчев за набелязване на конкретни мерки и действия за предотвратяване на опитите за дестабилизация на държавата.

В късния следобед спецполицаи арестуваха Венцислав Ангелов-Чикагото, тъй като чрез профила си във Фейсбук и чрез клип, качен в YouTube, е публикувало информация, съдържаща злонамерена атака срещу голяма българска банка и призиви за сваляне на валутния борд.

След ареста на Чикагото от ДАНС съобщиха, че има още един задържан заради действия, насочени срещу стабилността на банковата система. Този път специализирана операция е била на територията на София, при която за 24 часа е задържан български гражданин. Лицето разпространявало невярна информация, уронваща престижа на търговски банки и дестабилизираща банковата система с цел лично облагодетелстване.

#банки #банкова система #сигурнност #задържани #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »