„Южен поток транспорт“ с разрешение за сухопътно строителство

„Южен поток транспорт“ с разрешение за сухопътно строителство
Руското министерство на строителството и жилищно-комуналното стопанство издаде разрешение за строежа на руската част от морския газопровод „Южен поток“. Снимка: directnews.bg
A A+ A++ A

Руското министерство на строителството и жилищно-комуналното стопанство издаде разрешение за строежа на руската част от морския газопровод „Южен поток“, съобщиха от „Южен поток транспорт“.

Съгласно разрешението „Южен поток транспорт“ може да започне строителни дейности, свързани с проекта, на сушата в Русия. В съответствие със законовите процедури в страната, специално разрешително за полагане на тръбите в морския участък ще бъде издадено по-късно през настоящата година от Министерството на природните ресурси и екологията на Руската федерация.

Разрешенията за строеж следват одобрението на Проектната документация, получено през март 2014 г., която включва и Оценката на въздействието върху околната среда (ОВОС) в Русия.

Морският газопровод „Южен поток“ ще се състои от четири тръбопровода с дължина 931 км, прекосяващи Черно море. На руския бряг „Южен поток транспорт“ ще изгради наземните съоръжения и около 3 км подземен тръбопровод за връзка с преносната мрежа на „Газпром“.

Полученото разрешение за строеж се отнася за всички сухоземни тръбопроводи и съоръжения и включва разрешение за изграждането на четири микротунела. Тунелите с диаметър около 2 м и дължина от 1400 м ще позволят полагане на тръбите под брега без строителни дейности на повърхността.

Полагането на тръбите в руски води е планирано да започне през ноември 2014 г., след като се получи разрешение за тази дейност от Министерството на природните ресурси и екологията. Очаква се първият тръбопровод да бъде готов за експлоатация до края на 2015 г.

#Русия #"Южен поток" #ОВОС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници