МОН даде на прокуратурата сайт, търгуващ с дипломи

МОН даде на прокуратурата сайт, търгуващ с дипломи
В последните дни в министерството постъпиха множество сигнали, че сайтът https://diplomite.wordpress.com предлага дипломи срещу заплащане, алармират от МОН.
A A+ A++ A

Mинистърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова сезира Районната прокуратура за сайт, предлагащ продажба на дипломи за средно и висше образование, съобщиха от пресцентъра на министерството.

В последните дни в министерството постъпиха множество сигнали, че сайтът https://diplomite.wordpress.com предлага дипломи срещу заплащане, алармират от МОН. Информацията се разпространява чрез социални мрежи и различни потребителски портали в интернет пространството.

„Моля да разпоредите извършването на проверка и предприемане на спешни действия в кръга на Вашата компетентност“, пише в писмото до прокуратурата проф. Клисарова.

Информацията, качена на въпросния сайт, гласи: „Ако търсите да закупите диплома за средно или висше образование, за да ви послужи за намиране на по-добре заплатена работа или просто защото искате да имате реална диплома, която да използвате в резюмето ви, сте попаднали на точното място“.

В сайта се казва още, че дипломата може да бъде получена в рамките на само 3-4 дни от датата на поръчката, като е посочен имейл адрес за подробна информация относно услугата и начина на поръчка.

 

#МОН #проф. Анелия Клисарова #дипломи #средно #висше #образование

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »