Енерго-ПРО ще обжалва новите цени на тока

Енерго-ПРО ще обжалва новите цени на тока
Държавната комисия за енергийно и водно регулиране реши на свое закрито заседание да повиши минимално от 1 юли цената на електроенергията за крайните битови клиенти. Снимка: bg.wikipedia.org
A A+ A++ A

От електроразпределителното дружество ЕНЕРГО-ПРО съобщиха, че ще обжалват новите цени на тока, влезли в сила на 1 юли, тъй като те нарушават законодателството за определяне на цените в енергетиката.

“С приетите нови цени на електроенергията в сила от 1 юли, ДКЕВР поставя в сериозен финансов риск оператора на електроразпределителната мрежа в Североизточна България ЕНЕРГО-ПРО Мрежи АД и крайния снабдител ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД”, се казва в позиция на дружеството.

От ЕРП-то съобщиха, че финансовият дефицит в компаниите възлиза на над 100.4 млн. лева.

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране реши на свое закрито заседание да повиши минимално от 1 юли цената на електроенергията за крайните битови клиенти.

За клиентите на ЧЕЗ в Западна България цената на дневната електроенергия се повиши от с 2.78%, а на нощната - с 2.22%, за клиентите на ЕВН в Югоизточна България цените на тока се увеличиха с 0.64 процента при дневната тарифа и 0.22% процента при нощната, за клиентите на Енерго-Про в Североизточна България цената на дневната електроенергия се повиши с 2.5%, а на нощната електроенергия - с 1.01%.

#Енерго-Про #ток #ДКЕВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"