АФП: Путин е изправен пред епоха на нестабилност

АФП: Путин е изправен пред епоха на нестабилност
Според АФП, докато Путин ликува с резултати, даващи му над 60% от вота, неговите неприятности едва започват. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Владимир Путин, управлявал Русия в епоха, през която стабилността беше възстановена, но свободите ограничени, изглежда, печели президентските избори с лекота, но си връща Кремъл в непредсказуеми нови времена, коментира АФП.

Леко обезпокоен от сериозната опозиция и стоейки привлекателен на върха на авторитарната структура на властта, Путин беше разтърсен от масовите протести, започнали след парламентарните избори през декември, казва още изданието.

Според медията, докато Путин ликува с резултати, даващи му над 60% от вота, неговите неприятности едва започват, след като руското общество се променя със скоростта, с която той се е насочил към своя шестгодишен президентски мандат.

За бивш офицер от КГБ, който някога оплака разпадането на СССР като „геополитическа трагедия“, не е учудващо, че Путин не показва признаци за смекчаване на твърдото му управление или настояването му, че Русия трябва да е велика и страховита сила, казват още от АФП.

Освен това той може и да посочи своя голям успех – относителната икономическа стабилност, пропъдила финансовия кошмар от 90-те, и подновяването на националната гордост на руснаците, изпитващи носталгия по СССР, коментира агенцията.

#Владимир Путин #Русия #СССР #КГБ #президент #премиер #избори #АФП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »