Безредици в Бразилия, Русеф е много тъжна, футболистите се извиняват на целия свят....

Безредици в Бразилия, Русеф е много тъжна, футболистите се извиняват на целия свят....
A A+ A++ A

Няколко автобуса и леки коли бяха изгорени по време на безредици, започнали в бразилския мегаполис Сао Пауло веднага след опустошително за Бразилия поражение. Националите на Германия победиха домакините със 7:1 на полуфинален мач от Световното първенство по футбол.

Съобщенията за инцидентите са на местните медии. Ограбен е и магазин за битова техника.

Спонтанни безредици започнаха в бразилски градове

по време и след погромната загуба на Селесао от Германия.

Във фен зоната в Сао Пауло по време на мача запалянковците не издържаха на напрежението и започнаха вандалски прояви. По-рано футболните привърженици в Ресифе предизвикаха полицията да се намеси със сълзотворен газ.

На стадиона в Бело Оризонте голяма част от присъстващите напуснаха трибуните още след първото полувреме, а голяма част от тези, които останаха

започнаха да подкрепят Германия в знак на протест срещу слабото представяне на тима си 

Президентката Дилма Русеф призова страната да се отърси и изправи, но не скри, че е "много, много тъжна" от загубата.

Селекционерът на Бразилия Луис Фелип Сколари също поиска прошка от бразилския народ след съкрушителната загуба от Германия.

"Молим ви за прошка. Молим хората да ни простят за тази огромна грешка. Аз съм отговорен за това, което направи отбора на терена. Мен трябва да обвинявате за този резултат. Съжалявам, че не стигнахме целта си. Феновете ни подкрепяха дори и когато Германия отбеляза петия, шестия и седмия си гол. Не е нормално да получиш четири гола за шест минути, но се случва. Дори Германия не могат да повярват какво направиха", каза Сколари.

Съкрушеният капитан на Бразилия Давид Луис се извини на цялата нация за унижението 

което претърпя от Германия.

"Извинявам се на всички, извинявам се на бразилския народ. Просто исках да видя сънародниците ми усмихнати. Всички знаят колко беше важно за мен да видя цяла Бразилия щастлива, най-малкото заради футбола. Много е тъжно, но това е ден, от който да се учим", каза обленият в сълзи Луис.

#Бразилия #футбол #Германия #Дилма Русеф #Давид Луис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »