Отложиха делото „Чеци“ за 15 септември

Отложиха делото „Чеци“ за 15 септември
Чеци остава в ареста. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За пореден път делото за смъртта на Яна Кръстева в Борисовата градина бе отложено, тъй като не е готова една от трите експертизи, които преди около месец съдът назначи. Те трябва да изяснят от кого е кръвта по кърпичката, намерена в близост до трупа на Яна. 

Подсъдимият за убийството на Яна - Николай Русинов – Чеци, остава в ареста. Съдът смята, че все още има опасност от укриване, която е достатъчна за продължаване на мярката му „задържане под стража“.

Трябва да стане ясно също може ли кръвозагуба да е причина за смъртта на момичето. Както и кога точно изгрява слънцето в столицата. Заради годишнината от смъртта на Яна близките й днес не бяха в съдебната зала.

„Той каза, че си е тръгнал на зазоряване. Преповтаря тезата си, че двамата са имали полово сношение, но е било по взаимно съгласие“, обясни Григор Вълков, адвокат на родителите на Яна.

Яна Кръстева бе открита мъртва в Борисовата градина в София на 10 юли 2011 година. Подсъдимият за убийството на Яна – 35-годишният Чеци, беше задържан в края на април 2012 година и оттогава е в ареста с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Според прокуратурата Русинов умишлено е умъртвил Яна в съучастие с неизвестни лица.

#Чеци #Яна Кръстева #Борисовата градина #Николай Русинов #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници