Сноудън поиска удължаване на престоя си в Русия

Сноудън поиска удължаване на престоя си в Русия
Бившият сътрудник на американското разузнаване Едуард Сноудът поиска удължаване на разрешителното си за пребиваване в Русия. Снимка: www.kaldata.com
A A+ A++ A

Бившият сътрудник на американското разузнаване Едуард Сноудът поиска удължаване на разрешителното си за пребиваване в Русия, което изтича през август, съобщи руският му адвокат Анатолий Кучерена.

„Попълнихме документите за удължаване на пребиваването му на руска територия“, заяви Кучерена пред руските агенции, без да разкрива повече подробности.

Американецът, който е обвинен в шпионаж в родината си, след като разкри мащаба на електронното наблюдение на САЩ, беше блокиран повече от един месец на летището в Москва, след което получи убежище и замина за неизвестно място в Русия.

Бившият сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ, чийто паспорт беше отнет от американските власти, припомни през юни, че е отправил молба за убежище в Бразилия, и заяви, че би бил щастлив да влезе в страната.

Сноудън предизвика може би най-големия скандал на 2013 г., като разкри американски програми за шпионаж, включително на съюзници. Съединените щати искат техният гражданин да им бъде предаден, за да бъде съден по обвинения в държавна измяна.

#Сноудън #щати #Бразилия #Русия #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници