Аржентина отива на финал след 4:2 с дузпи срещу Холандия

Аржентина отива на финал след 4:2 с дузпи срещу Холандия
Аржентина отива на полуфинал на Мондиал 2014. Снимка: sports.ndtv.com
A A+ A++ A

Аржентина отива на финала на Мондиал за пръв път от 1990 г. насам, където ще се изправи срещу Германия. "Гаучосите" надвиха Холандия с 4:2 след изпълнение на дузпи. В редовното време и продълженията двата тима не си отбелязаха гол. Младият страж Ромеро спаси два наказателни удара - на Рон Влаар и Уесли Снайдер, и взриви трибуните на стадиона в Сао Пауло.

Холандският селекционер Луис Ван Гаал този път се довери на титулярния си страж Яспер Силесен, но той не можа да спаси нито една дузпа.

В редовните 90 минути двата тима показаха равностойна тактическа игра. Темпото в началото на срещата бе спокойно, като двата състава разиграваха предимно в средата на терена. Зрителите станаха свидетели на динамичен футбол, но без кой знае колко голови положения пред двете врати.

В състава на Холандия след контузия се завърна опорният халф Найджъл де Йонг и това даде своето отражение. Робин ван Перси, който беше под въпрос до последно, също бе титуляр. Нападателят на Манчестър Юнайтед си партнираше в предни позиции с другата голяма звезда на "оранжевите" - Ариен Робен.

За Аржентина в атака селекционерът Алхандро Сабея заложи на Меси, Игуаин и Есекил Лавеци, който отново бе титуляр в отсъствието на контузения Анхел ди Мария. В средата на терена действаше триото Хавиер Масчерано, Лукас Биля и Енцо Перес, а четиримата в защита бяха Пабло Сабалета, Мартин Демикелис, Есекил Гарай и Маркос Рохо.

Аржентина се изправя срещу Германия на финала.

#Аржентина #Холандия #Мондиал 2014 #Сао Пауло

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"