Найденов плаща на охранителите на язовири

Найденов плаща на охранителите на язовири
Министерство на земеделието и храните не е плащало повече от година на четири охранителни фирми, които отговарят за 22 големи язовира в страната. Снимка: Europe.bg
A A+ A++ A

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов разпореди на „Напоителни системи“ да изготви погасителен план за изплащане на задълженията към охранителните фирми, които пазят язовирите, съобщиха от пресцентъра на земеделското ведомство.

Министърът възложи на „Напоителни системи“ да започнат изплащането на средствата и освен това да организират адекватна, надеждна и постоянна охрана на язовирите, казват още от министерството.

Поводът за това „разпореждане“ е информацията, че Министерство на земеделието и храните не плаща повече от година на четири  охранителни фирми, които отговарят за 22 големи язовира в страната, предаде „Дневник“.

По информация на БГНЕС около 100 души в нечовешки условия пазят стратегически водоеми, дори за питейна вода, и са се превърнали в, както те сами се определят, „кредитори на държавата“.

След публикацията на агенцията министерството нареди на „Напоителни системи“ да изплати средствата.

#Мирослав Найденов #министър на земеделието и храните #Напоителни системи #язовири #охранители #Министерство на земеделието и храните

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"