Потребителите на Xiaomi работят повече с приложения от потребителите на iPhone

Потребителите на Xiaomi работят повече с приложения от потребителите на iPhone
A A+ A++ A

Въпреки че Android е по-разпространената мобилна операционна система, потребителите на iPhone традиционно са тези, които оползотворяват по-добре устройствата си откъм приложения. Изглежда, Xiaomi са изключение от това правило, поне в Китай.

Нови данни на Flurry, които се занимават с мобилна реклама, показват, че потребителите на Xiaomi са първите, които успяват да изпреварят iPhone по средно време, прекарано в работа с приложения. Това не е голяма изненада, тъй като Xiaomi са изключително популярни в Китай и открито копират маркетинговата стратегия на Apple - от анонсите до имената на продуктите. Проучването е проведено през януари 2014 г. и в него Flurry са включили 23 000 устройства от Китай. В сравнение с Apple, потребителите на Xiaomi прекарват със 7% повече време за работа с приложения. Средно потребителите на Samsung пък прекарват с 14% по-малко време в работа с приложения, в сравнение с потребителите на продуктите на Apple. При собствениците на устройства с марката на HTC разликата е още по-голяма - 27% по-малко от Apple.

Приложенията, които са най-популярни сред потребителите на Xiaomi, са за медийно съдържание и забавления. Потребителите на китайската компания прекарват 62% повече време с тях, отколкото средно потребителите на останалите мобилни платформи. В същото време приложенията за месиджинг, както и мобилните игри, не се радват на достатъчно голяма популярност сред потребителите на Xiaomi, тъй като те прекарват по-малко от средното за мобилните потребители време при работа с тях. В същото време отделят с 28% повече време за приложения за производителност и управление на задачи. В резултат на това от Flurry са стигнали до заключението, че потребителите на Flurry са млади професионалисти, които по всяка вероятност имат висше образование.

http://thenextweb.com/asia/2014/07/09/flurry-xiaomi-is-stealing-some-of-the-apple-magic-in-china-as-its-users-spend-more-time-in-apps/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници