Samsung са обвинени в използване на детски труд

Samsung са обвинени в използване на детски труд
A A+ A++ A

Нов доклад на China Labor Watch твърди, че Samsung са използвали детски труд при поне един от доставчиците си, за да постигнат по-висока производителност в периоди на голямо търсене на устройства. Според доклада във фабриката Shinyang Electronics в Донгуан са открити няколко непълнолетни работници, които са били принудени да работят по 11 часа, като са им заплащани само 10 от тях и не са били наети с трудов договор.

Достоверността на този доклад обаче е под съмнение, тъй като Samsung пуснаха свой собствен доклад за условията на работа в фабриките им, който е разглеждал около 100 отделни китайски производители. В него са описани много проблеми с некоректни практики във фабриките, но детският труд не е една от тях. За сметка на това служителите на 55 от разгледаните производители работят без защитна екипировка, а неплатените допълнителни часове работа са обичайна практика.
Изпълнителният директор на China Labor Watch твърди, че системата за наблюдение на Samsung не дава резултати и отхвърля достоверността на докладите на корейския производител на електроника. В отговор Samsung обещаха, че ще разследват сведенията на CLW и ще вземат нужните мерки, където се налага.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »