App Store става на 6 години

App Store става на 6 години
A A+ A++ A

Аpp Store беше пуснат в действие преди 6 години. За това време той превърна магазините за приложения в стандарт при смартфоните и достигна наистина впечатляващ мащаб, за който можем да съдим от статистиките, които Apple разкри през последните месеци.

По време на последното издание на WWDС научихме, че в App Store има над 1,2 милиона приложения, които са били изтеглени общо над 75 милиарда пъти от премиерата на магазина за приложения на Apple. Тези приложения са разработени от над 9 милиона разработчици, които са регистрирани в програмата за разработчици на компанията. Изглежда, растежът на App Store не се забавя, тъй като броят на разработчиците е с 47% по-голям от миналата година.

През януари Аpple обявиха, че от премиерата на App Store разработчиците са спечелили 15 милиарда долара. Също така разкриха, че през 2013 в App Store са похарчени над 10 милиарда долара, един милиард от които само през декември.
През април пък разбрахме, че има над 800 милиона акаунти в iTunes, като по-голямата част имат и регистрирана кредитна карта, за да ползват App Store.

App Store вече не е част само от iPhone, той присъства и на Mac, и на iPad. От представянето си до сега той е претърпял много промени, но тези, които ще видим през есента, са може би най-сериозните досега. В iOS 8 ще бъдат въведени споделени семейни акаунти, по-интелигентно откриване на нови приложения и TestFlight, възможността да се дава достъп на потребителите до бета тестове на приложения. App Store все още е най-популярният метод за разпространение на приложения и няма признаци да бъде заменен скоро.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"