„България без цензура“ номинира Бареков за премиер, прави коалиция с "Радикали" и ССД

„България без цензура“ номинира Бареков за премиер, прави коалиция с "Радикали" и ССД
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"България без цензура" прави коалиция със Съюза на свободните демократи (ССД) и Българския демократичен съюз "Радикали", стана ясно след заседанието на Националния съвет на регионите на партията.

Окончателният вариант на листите ще бъде готов до 30 август, когато ще се състои втория национален конгрес на партията. Николай Бареков е приел водачество в Пловдив и Варна.

Освен това, единодушно се приело той да бъде номинацията на партията за министър-председател.

В работната група, която ще работи по програмата, са Рада Коджабашева, Светлин Танчев, Николай Радулов, Катя Иванова и доц. Христо Бозов, разясни Бареков.

"Това, което ще се иска от тази група, е да се

предприемат крути мерки за стабилизиране на банковата система

Сега, след като стана ясно, че КТБ е била пирамида, това означава, че има проблем. Точно заради това Иван Искров трябва да си подаде оставката, защото всичко това беше допуснато по време на неговото управление", коментира Бареков.

Лидерът на ББЦ каза още, че формацията е против актуализацията на бюджета, защото рискуваме да имаме по-висок бюджетен дефицит, в нарушение на изискванията от Маастрихт.

Той разясни още, че

банковата ваканция е била предложена от Йордан Цонев

на заседанието в парламента на 27 юни. "Тогава той дойде и каза, че ПИБ е пред счупване и единственият шанс да се спаси системата, е да се направи банкова ваканция.

За въвеждането на банкова ваканция застана Борисов

Той усети, че това за него е манна небесна – оставен без доходи народ ще се люшне и той ще го поведе. Станишев беше неадекватен. Само повтаряше, че не е виновен. Пак Цонев беше този, който предложи да се повика МВФ. Разбрахме се тези въпроси да се обсъдят на среща при президента и нещо да не се изнася пред медиите. Вместо това, Борисов излезе и каза, че ще искаме 5 млрд. от МВФ. Сега нека народът каже какво иска – ББЦ и патриотичния блок или Местан и Борисов?", каза Бареков.

При редовната си проверка на БНБ констатирала, че размерът на лошите кредите в КТБ е 1,7 на сто, а

след като стана известен проблемът, квесторите информират, че размерът им е 60 на сто

допълни зам.-председателят на ББЦ Рада Коджабашева.

Това е близо 58 процента разлика, за която отношение има Надзорния съвет на БНБ, коментира заместник-председателят на ББЦ.

Според Коджабашева когато се търсят отговорности, първо трябва да се пита защо за един кратък период от време се констатира такава разлика? Коджабашева посочи още, че сегашните управляващи залагат много мини, за онези, които идват след тях.

Така например според нея

у нас има Закон за фалита, който указва как да се действа в случай

подобен на този с КТБ. Но вместо да се спази закона, сега се предлага тези разходи да се поемат в бюджета. "С какво българският данъкоплатец е виновен и защо БНБ завършва писмото си с думите "Сега политиците са на ход". Има закон", каза Коджабашева. Втората заложена мина е увеличението на тока, добави още тя.

Провалът на KPMG, която е направила първия одит на КТБ, е тотален

добави лидерът на ББЦ Бареков.

Според него тя или лошо си е свършила работата, или има зла умисъл в действията им, за което трябва да се намеси прокуратурата.

"Държавното обвинение трябва да влезе в клона на тази фирма и да провери защо нейните оценки са толкова погрешни. Ако те не направят това, от мен ще бъде оформено питане, което ще бъде внесено в Европейския парламент. Ако тя е сгрешила тук, вероятно греши и на други места по света, където работи", каза Бареков.

#Николай Бареков #България без цензура #ББЦ #президент #КТБ #Корпоративна търговска банка #банка #банки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"