Истанбул подари на Фандъкова кръстовища на две нива

Истанбул подари на Фандъкова кръстовища на две нива
Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова получи като подарък от кмета на Истанбул Кадир Топбаш проекти за кръстовища на две нива. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова получи като подарък от кмета на Истанбул Кадир Топбаш проекти за кръстовища на две нива.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова се срещна с кмета на Истанбул Кадир Топбаш, предаде агенция „Фокус“.

„Преди две години, при моето посещение в Истанбул, ние се договорихме да работим заедно в сферата на транспортната инфраструктура. При управлението на г-н Топбаш, Истанбул за кратко време се промени, особено в сферата на булевардите, улиците, на транспортната инфраструктура. Веднага след прибирането ми в София дойдоха експерти от Истанбул, за да направят оглед и да преценят възможностите за по-бързото справяне с проблема с трафика в нашия град“, коментира тя.

По думите на Фандъкова кметът на Истанбул е представил днес подаръка си – два технически проекта, две кръстовища на две нива на бул. „България“. Това са кръстовищата с бул. „Тодор Каблешков“ и с бул. „Гоце Делчев“, обясни тя.

„В момента реализираме една програма за изграждане на пет такива кръстовища, като едното от тях е кръстовището на бул. „България“ и бул. „Ив. Гешов“. Така че тези две кръстовища са естествено продължение на работата ни за облекчаване на трафика по една от най-важните артерии на града, а именно бул. „България“, добави кметът на столицата.

Според нея това ще доведе до безконфликтното преминаване от центъра на София до Околовръстния път по бул. „България“.

„Сферите, в които се договорихме да продължим сътрудничеството, са зелените системи, културата (Истанбул беше „Европейска столица на културата“ преди две години, а нас ни предстои да кандидатстваме) и в сферата на инвестициите, строителството и енергийната ефективност“, допълни Йорданка Фандъкова.

#Йорданка Фандъкова #София #Истанбул #кръстовища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"