HTC полага големи усилия да подобри камерата в серията One

HTC полага големи усилия да подобри камерата в серията One
A A+ A++ A

Една от основните характеристики, върху която HTC акцентира при представянето на новата серия телефони One, беше значително подобрената камера, която се съпътства от допълнителен чип, занимаващ се с обработката на изображенията. Това е една от областите, в които компанията ще се опита да отличи продуктите си от тези на конкуренцията. До голяма степен усилията на тайванците да представят по подобаващ начин новите фотографски възможности на телефоните се провалиха от анонса на Nokia 808 PureView, чиято камера е просто невероятна. 808 PureView така или иначе се намира в своя собствена категория, затова нека обърнем внимание на възможностите на One X и One S.

На първо място устройствата са снабдени със светла оптика с максимална бленда f/2.0, широкоъгълен 28мм обектив, BSI сензор (със задно осветяване, който улавя повече светлина), LED светкавица с 5 степени на яркост и специален процесор ImageChip. Всичко това се обединява от името ImageSense. Сред другите особености е способността за снимане само за 0,7 секунди и автоматично фокусиране едва за 0,2 секунди, а това позволява заснемането на почти неограничен брой кадри само със задържане на пръст върху бутона. Демонстрация на тази екстра има в прикачените клипове.

Светлата оптика и сензорът със задно осветяване помагат при снимане в условия на недостатъчна осветеност - при бленда f/2.0 обективът на HTC One X и One S улавя 40% повече светлина в сравнение с f/2.4 оптиката в други от топмоделите. Добавена е и функция за HDR снимки, която позволява запечатването на сцени с по-голям динамичен диапазон (висок контраст). Друга от функциите, върху които акцентира HTC, е способността за правене на снимки, докато се записва full HD видео. Тази функция действа и при гледане на вече заснет клип. Има и опция за създаване на панорамни изображения.

Компанията осигури и тестови снимки, които да демонстрират способностите на камерите, но за жалост те не са в пълна резолюция. Освен това върху повечето от тях, изглежда, са приложени цифрови ефекти, а други показват прекалено наситени цветове и засилен контраст, затова ще оставим финалната си оценка за времето, когато успеем да тестваме по-подробно смартфоните.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »