Кирил Рашков остава в ареста, искал да прави "мръсна бомба"

Кирил Рашков остава в ареста, искал да прави "мръсна бомба"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пловдивският окръжен съд постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Кирил Рашков, съобщиха от пресцентъра на Пловдивския окръжен съд.

Рашков, познат като цар Киро, е обвинен, че без знанието и разрешението на митниците е пренесъл през границата на страната - ГКПП „Капитан Андреево” силно действащо отровно вещество – 501 г. живак, поставено под разрешителен режим и забранено за износ съгласно Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси и Закона за опазване на околната среда.

Живакът, открит в Кирил Рашков при ареста му в четвъртък, бил предназначен за направата на така наречената "мръсна бомба", каза прокурорът Румен Попов при влизането си в болницата, където се гледа мярката за задържане на цар Киро.

Престъпление, в което е обвинен, предвижда наказание лишаване от свобода. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е виновен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да се укрие и да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

#Кирил Рашков #Рашков #Пловдивския апелативен съд #Пловдив #Цар Киро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"