Фирми за скрап отново блокираха „Капитан Андреево”

Фирми за скрап отново блокираха „Капитан Андреево”
Във вторник в Министерството на околната среда и водите има среща на ръководството на министерството с представители на фирмите за скрап. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Протестите на представители на фирми за скрап на ГКПП „Капитан Андреево” продължават.

Към 9.00 часа във вторник отново беше блокирано движението в двете посоки през граничния пункт. От полицията уточниха, че днес трафикът за всички МПС е пренасочен през ГКПП- Лесово и ГКПП-Ново село.

В понеделник движението бе спирано три пъти. Протестиращите са категорични, че ще останат на границата, докато не получат отговор от управляващите кога ще бъде променен Законът за управление на отпадъците.

Фирмите за скрап са срещу влизането в сила на промените в Закона за управление на отпадъците, които забраняват на частните фирми да изкупуват старо желязо и вторични суровини от физически лица. Гражданите могат да предават желязо само на общински площадки, каквито обаче все още няма изградени.

Според асоциацията на фирмите в бранша в този отрасъл са вложени повече от 2,5 милиарда инвестиции през последните години и са реконструирани около 900 площадки за изкупуване на черни и цветни метали.

Във вторник в Министерството на околната среда и водите има среща на ръководството на министерството с представители на фирмите за скрап.

 

#протест #Капитан Андреево #протестиращи #фирми #скрап #Лесово #Ново село

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници