Пресякоха незаконен трафик на скиминг устройства

Пресякоха незаконен трафик на скиминг устройства
За срок от 24 часа са задържани двама криминално проявени български граждани, които вече са осъждани за същите престъпления на територията на няколко западноевропейски държави. Снимка: ДАНС
A A+ A++ A

Службите пресякоха опит за незаконен трафик на електронни компоненти, представляващи скимиращи устройства.

Съвместната операция на служители на Държавна агенция „Национална сигурност“, ГД „Гранична полиция“ – МВР и Митница – Видин, със съдействието на ОДМВР – Видин и под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин, е проведена на 10 юли, съобщиха от ДАНС.

При претърсване на нает автомобил с българска регистрация, който се е опитвал да излезе от България през ГКПП „Видин – Дунав мост“, в праговете под предната лява врата и под предния ляв калник е открит и иззет пълен комплект за източване на банкомати, съдържащ „уста“ за монтиране на входовете на банкомати, „четци“ с USB изходи, лайсна за банкомат с монтирана на нея микро видеокамера за записване на ПИН кодове и платка с електронни компоненти за съхранение на данни със собствено захранване чрез батерия.

От лекия автомобил са иззети още 2 преносими компютъра, GPS навигация, мобилни телефони, СИМ карти и средства за фиксиране на скиминг устройствата към банкомати.

По случая е образувано досъдебно производство. За срок от 24 часа са задържани двама криминално проявени български граждани, които вече са осъждани за същите престъпления на територията на няколко западноевропейски държави.

#трафик #незаконен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"