От НЗОК са притеснени от проекто-актуализацията на бюджета

От НЗОК са притеснени от проекто-актуализацията на бюджета
„По така предложения проект за изменение на Закона за бюджета на касата сме изключително притеснени", коментира д-р Румяна Тодорова. Снимка: dnes.dir.bg
A A+ A++ A

„По така предложения проект за изменение на Закона за бюджета на касата сме изключително притеснени от факта, че такова разпределение е направено, че всички 225 млн. лева са насочени към болнична помощ, защото така е формулирано - 200 млн. лева за болнична помощ и 25 млн. за онколекарства“, заяви управителят на НЗОК д-р Румяна Тодорова при обсъждане актуализацията на бюджета на НЗОК в парламента.

„Нека не напомням, че има пациент, който струва 67 хил. лв. месечно. Освен това, когато говорим за болнична помощ, особено хирургията, е свързана с медицински изделия. Тогава дейността няма смисъл, ако медицинското изделие не е доставено”, допълни Тодорова.

Тя апелира да се помисли много задълбочено върху приемането на предложения законопроект и обясни, че е изненадана, че няма анализ за състоянието на НЗОК към средата на годината. Тодорова посочи, че от НЗОК са направили такъв в размер на 130 страници, който е внесен в Министерски съвет и Министерство на здравеопазването.

#онколекарства #Министерски съвет #Румяна Тодорова #Закона за бюджета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"