Мирослав Найденов разследва високата цена на яйцата

Мирослав Найденов разследва високата цена на яйцата
Ако заподозра картелно споразумение за вдигането на цените, ще сезирам Комисията за защита на конкуренцията, закани се Мирослав Найденов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов ще обсъди с производителите двойното поскъпване на яйцата в рамките на десетина дни.

„Производителите бяха при мен, когато имаха проблеми – нелоялна конкуренция от полски яйца, неизпълнили изискванията български производители. Аз им помогнах те да бъдат решени. Тогава те казаха пред всички, че яйцата няма да поскъпват. Сега става обратното“, посочи Мирослав Найденов, цитиран от „Фокус“.

Според него вероятно има причини, които да оправдаят увеличението на цената на яйцата – поскъпването на фуражите и енергийните източници.

„Това може да обоснове обаче процентно поскъпване, но не и двойно“, отбеляза земеделският министър.

Утре той ще проведе среща с производителите, защото производителите вече са уверили управителя на „Стокови борси и тържища“, че причината не е при тях.

„Ако не успеят да ме убедят в причината или заподозра картелно споразумение за вдигането на цените, ще сезирам Комисията за защита на конкуренцията да ги разследва“, закани се министър Мирослав Найденов.

#Мирослав Найденов #министър на земеделието и храните #яйца #цена #нелоялна конкуренция #Комисия за защита на конкуренцията #Стокови борси и тържища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"