Ключови показания на подсъдим от „Наглите“, дадени „под натиск“

Ключови показания на подсъдим от „Наглите“, дадени „под натиск“
Показанията на Гребеца бяха ключови за обвинението срещу групата за отвличания „Наглите“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Подсъдимият по делото „Наглите“ Любомир Димитров–Гребеца се отказа от показанията си, защото ги дал под натиска на МВР и прокуратурата.

Показанията на Гребеца бяха ключови за обвинението, защото в тях подсъдимият разказва подробности около отвличанията – къде са харчени парите, как са разпределяни, къде са укривани отвлечените, предаде „Фокус“.

„Не съм участвал в отвличанията и не съм вземал пари от тях“, отрече твърденията в показанията си подсъдимият.

На заседанието по делото в понеделник Любомир Димитров обясни, че пред разследващите органи е разказвал неща, които е чувал от приятели и познати.

„Дадох показанията си пред съдия и в хода на досъдебното производство под натиск на МВР и прокуратурата. Караха ме да казвам нещата, които знам, все едно съм участвал в тях“, заяви Гребеца.

По време на заседанието Гребеца се възползва от правото си да не отговаря на въпросите на прокуратурата, но отговаряше на въпроси на съда и адвокатите.

По думите му натиск са му оказвали в частност заместник главният прокурор Бойко Найденов и директорът на ГД „Борба с организираната престъпност“ Станимир Флоров.

Любомир Димитров заяви още, че Станимир Флоров дори го е заплашвал, а Бойко Найденов му е обещал, че ако говори това, което му кажат, ще получи закрила от полицията.

Гребеца разказа още, че разследващите са го били, след което са го закарали на преглед и в издадената експертиза пишело, че травмите му са стари.

Подсъдимият каза, че записите на показанията, в които разказва подробности около отвличанията на Михаил Краус и Ангел Бончев, слушани в продължение на няколко заседания, са правени като „репетиция“ за това какво ще говори пред съда.

Заради всичките противоречия прокурор Антоанета Близнакова поиска показанията на Гребеца да бъдат прочетени на днешното заседание.

Всички подсъдими бяха против искането на обвинението, защото прочетени, показанията им се превръщат в доказателствен материал по делото.

След консултации със защитниците си всички, освен подсъдимия Кирил Кирилов, се съгласиха.

Любомир Димитров–Гребеца категорично се отрече от показанията си и след прочитането им в съда.

#Станимир Флоров #Бойко Найденов #показания #МВР #показания #Ангел Бончев #Михаил Краус #отвличания #Гребеца #Любомир Димитров #Любомир Димитров–Гребеца #Наглите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници