Бежанците в София на бунт

Бежанците в София на бунт
Бежанците не искат да отиват в Харманли.
A A+ A++ A

Бежанците в столицата се вдигнаха на бунт. Хората, настанени във „Военна рампа”, обявиха гладна стачка заради опитите на държавата да ги върне обратно в Харманли.

Всички недоволни вече са получили статут, мотивираха се от Държавната агенция за бежанците. Експертите са категорични, че семействата от „Военна рампа” трябва да освободят място на събратята си по съдба, чиито документи трябва да се обработят.

180 бежанци отказаха да напуснат центъра във „Военна рампа” и се заканиха да гладуват заедно с децата си. „Отворете границата, моля ви! Отворете я и ние ще ходим пеша до там”, призова един от бежанците – Джейниз.

Протестиращите твърдят, че и те, и децата им ще гладуват, докато държавата не изпълни исканията им. От Агенцията за бежанците пък са категорични, че никой от разбунтувалите се няма право да е в лагера.

„Агенцията за бежанците и българската държава все още ги храни по 2 пъти дневно, без да имат право на това”, посочи Пепи Джуренов - комендант на центъра във „Военна рампа”.

След като вече са получили хуманитарен статут бежанците не могат да заминат за мечтаната Западна Европа без виза, но не могат да останат и в центровете. Затова отправят ултиматум.

Агенцията даде на разбунтувалите се семейства три дни отсрочка, а след това се закани да извози всички обратно в Харманли.

#бежанци #Харманли #Военна рампа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »