Безплатна профилактика в онкоболницата във Варна

Безплатна профилактика в онкоболницата във Варна
A A+ A++ A

От днес до 23 март 2012 г. включително в онкологичната общинска болница СБАЛОЗ „Д-р Марко А. Марков – Варна“ ЕООД са обявени дни на безплатна профилактика на рак на млечната жлеза и рак на маточната шийка, съобщиха от болницата.

Те са част от дългосрочната програма на здравното заведение за ранна диагностика на най-често срещаните онкологични диагнози. Програмата предвижда провеждането в рамките на 2012 г. на няколко кампании за безплатни профилактични прегледи. Тяхната цел е откриването в начален стадий на заболяванията, за които е констатирана трайна тенденция на нарастване през последните години.

В специализираните кабинети в Диагностично-консултативния блок на СБАЛОЗ – Варна (на третия етаж на ДКЦ IV – в двора на МБАЛ „Св. Анна“), за желаещите да се прегледат дами ще се грижат д-р Светослав Узунов, д-р Светозар Филев, д-р Мая Брюкнер и д-р Денислав Белинов.

СБАЛОЗ – Варна, разполага и с един от най-модерните апарати за течно базирана цитология, който дава още по-подробна и детайлна информация на микроскопско ниво за гинекологичния статус на жената.

За удобство на дамите е желателно предварително записване на телефона на регистратурата на здравното заведение: 052/ 975 840. До началото на лятото ще бъдат реализирани безплатни профилактични прегледи и за рак на простатата – между 26 март и 6 април, както и за рак на органите на стомашно-чревния тракт – между 16 и 27 април. За тях също са желателни предварителни записвания.

Прегледите в специализираните кабинети на здравното заведение ще бъдат безплатни за нерегистрираните до този момент пациенти, въпреки че с последните изменения в законодателството и преобразуването на онкологичните диспансери в консултативни центрове и специализирани болници те се заплащат. Финансов ангажимент на пациентите ще останат само допълнителните изследвания и ехографските прегледи, ако се налагат такива. /БГНЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »