Световни авиокомпании без полети над Украйна

Световни авиокомпании без полети над Украйна
Световните авиокомпании спират полетите си над Украйна. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Световните авиокомпании вземат превантивни мерки след катастрофата на малайзийския боинг в Източна Украйна, при която загинаха всички 295 души на борда.

Френското правителство е наредило авиокомпаниите в страната да избягват полетите в украинското въздушно пространство, съобщи държавният секретар по транспорта Фредерик Кювийе.  Той е дал указания на Главната дирекция по гражданска авиация в страната да "предприемат всички необходими мерки" във връзка с катастрофата на малайзийския самолет. 

Кювийе уточни, че забраната за полети в украинското въздушно пространство ще продължи, докато не бъдат изяснени причините за инцидента. "Заповедта влиза в сила незабавно", заяви той.

Турските авиолинии също обявиха, че ще избягват въздушното пространство на Украйна след катастрофата на "Боинг -777". Същата мярка предприема и британска компания "Върджин Еърлайнс", които обявиха промяна в маршрута на полетите.

Въздушните коридори над Източна Украйна няма да използва и германската "Луфтханза". Представител на компанията обясни, че става дума само за регионите Луганск и Донецк.

 

#Украйна #Малайзийски авиолинии #самолет #Луфтханза #Луфтханза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници