Автобиографията на Михаил Ходорковски излиза в България

Автобиографията на Михаил Ходорковски излиза в България
Ходорковски е в затвора вече девета година. Преди да го арестуват, той беше най-богатия човек в Русия и 30-и по богатство в света. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Най-известният руски затворник Михаил Ходорковски най-после ще излезе на свобода, но само чрез изповедта си.

През последните години той имаше възможност да напише историята си и да я издаде. Разбира се, не в Русия. Сега книгата има световна премиера в България, предаде БГНЕС.

Журналистът Иво Инджев и социоложката Татяна Буруджиева ще представят "Ходорковски. Автобиографична книга" в столичната книжарница "Хеликон - България" в гранд хотел България на 6 март от 18,30 часа.

Автори на "Ходорковски. Автобиографична книга" са Михаил Ходорковски и журналистката Наталия Геворкян. Двамата представят собствените си гледни точки за живота на богаташа. Казват, че за много неща са спорили (в писмена кореспонденция) и всеки от тях не е съгласен с някои подробности от изложението на другия.

Ходорковски е в затвора вече девета година. Преди да го арестуват, той беше най-богатия човек в Русия и 30-и по богатство в света. Личното му състояние бе изчислено на 8 млрд. долара.

Путин явно е решил, че влиянието на Ходорковски е станало прекалено голямо, и през 2003 година олигархът се озова зад решетките.

Съвсем случайно преди това той беше финансирал две от опозиционните партии и беше намекнал, че може да се захване с политика. Арестът мъ беше точно преди изборите.

Според втората присъда на Ходорковски той ще прекара в затвора още 4 години. Твърди, че когато излезе, смята да се бори за това Русия да стане силна и свободна страна.

Броени часове след президентските избори в страната му, но които Путин отново стана държавен глава, Медведев върна делото на Ходорковски в съда за доразглеждане.

#Михаил Ходорковски #Ходорковски #автобиография #България #Владимир Путин #Путин #президент на Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори