Мачовете от "А" група без телевизионно покритие след първия кръг?

Мачовете от "А" група без телевизионно покритие след първия кръг?
Дербито между Левски и ЦСКА на 27 юли може да остане без телевизионно покритие. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Мачовете от "А" група може да останат без телевизионно покритие след първия кръг на шампионата, ако Тв7 не изпълни задълженията си по договора за телевизионните права. Това обявиха от "Футбол Про Медиа" в навечерието на първите срещи за новия сезон.

От компанията съобщиха, че са изпълнили своята част от договора, като са платили 40% от цялата сума за телевизионни, радио и рекламни права за сезон 2014-15. Това се е случило два дни преди крайния срок в неделя, за да се осигури "обстановка за спокоен старт на новото първенство".

"За съжаление нашият партньор ТВ СЕДЕМ ЕАД е в нарушение на финансовите си ангажименти към "Футбол Про Медиа" ООД, което ни дава законно и договорно основание да забраним на ТВ СЕДЕМ ЕАД излъчването на футболните срещи", се казва в съобщението на компанията.

В него се казва, че се прави единствен компромис и мачовете от първия кръг ще се излъчат. По програма това са двубоите "Левски" - "Локомотив" (Пловдив) и "Литекс" - ЦСКА.

"В случай, че ТВ СЕДЕМ ЕАД продължава да е в неизпълнение на финансовите си задължения, "Футбол Про Медиа" ООД ще забрани на телевизията по-нататъшното излъчване на мачове. Тези действия ще оставят без телевизионно отразяване интересни футболни срещи от първенството, което може да бъде предотвратено само от отговорно поведение на ТВ СЕДЕМ ЕАД", добавят от компанията.

Това означава, че вечното дерби между Левски и ЦСКА на 27 юли може да остане без телевизионно покритие.

#мачове #група #покритие #първи #кръг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"