От кабинета потвърдиха: Другата седмица оставка ще има

От кабинета потвърдиха: Другата седмица оставка ще има
A A+ A++ A

Другата седмица оставка на правителството ще има. Политическата криза е факт и колкото по-бързо има предсрочни избори, толкова по-добре за държавата. Tова каза пред "Дарик" (Dariknews.bg) министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Според него това, което се случва в момента, е политическа криза, защото външните финансови пазари са дали добра оценка за българската икономика.

По-добри условия ние никога не сме имали

добави Стойнев. "За съжаление, повече се доверяваме на външните фактори, отколкото на собствените си сили и виждания за развитие на икономиката", коментира той. За сферата на енергетиката каза: "Пет години се обясняваше как трябва да стимулираме ВЕИ, но никой не си даде сметка какъв ще е ефектът върху икономиката, защото това е скъпа и трудно поносима инвестиция".

Състоянието на икономиката не е катастрофално, както го описва опозицията, смята Стойнев.

"Важно е да има диалог с работодателите и бизнеса, и затова първите ни срещи с премиера бяха с работодателските организации, за да чуем техните искания и идеи. Разплатихме се и с българския бизнес.

За първото тримесечие на тази година създадохме 40 000 работни места

Икономиката се отлепи от дъното и тръгна напред. Все пак ние в Европа сме трудно конкурентни на останалите фирми", допълни министърът в отговор на обвиненията на опозицията.

Самите работодатели казват да внимават политиците какво правят, защото при липса на диалог, ще се създаде проблем за икономиката. Като че ли обаче политиците трудно разбират това и се създава очакване да се случи нещо лошо, а общият изглед е добър, посочи още Драгомир Стойнев.

#правителство #оставка #Драгомир Стойнев #Кабинет #икономика #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »