Интерпол помага за разпознаването на жертвите от самолета

Интерпол помага за разпознаването на жертвите от самолета
От Европол също съобщиха, че поне един техен експерт ще бъде включен в състава на групата на Интерпол. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Интерпол ще помогне за идентифициране на загиналите при инцидента с Боинг 777 на Малайзийските линии в Донецка област в Украйна, съобщи международната полицейска организация на сайта си.

Полицейската организация ще изпрати експерти по идентифицирането на жертви на катастрофи и един представител на международната комисия за безследно изчезналите. Те ще пристигнат на местопроизшествието в следващите 48 часа.

От Европол също съобщиха, че поне един техен експерт ще бъде включен в състава на групата на Интерпол.

Намерени са телата на 186 загинали в катастрофата на малайзийския "Боинг-777". Издирването обхваща площ от 25 кв. километра, съобщиха от Държавната служба на Украйна по извънредните ситуации. В операцията участват 100 сътрудници на службата, водолази и 18 единици техника, както и 70 души от украинското вътрешно министерство. 

В същото време руските власти се обърнаха към Киев с въпроси за техните зенитни ракетни комплекси „Бук” и бойни самолети в района на катастрофата, предаде ИТАР-ТАСС.

„За съжаление украинските власти вместо да предприемат конкретни мерки за разследване на причините за катастрофата на Боинга, осигурявайки запазване на веществените доказателства, се занимават с измисляне на различни измислици и инсинуации, отправяйки голи обвинения и не потвърдени версии, коментирането на които е безсмислено”, посочва близък до Кремъл източник.

#Европол #Малайзийски авиолинии #Кремъл #Украйна #Киев #Бук

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"