Нов потоп във Варна, няма пострадали

Нов потоп във Варна, няма пострадали
На обиколка из наводнените райони в града са тръгнали от общинската дирекция за защита на населението при бедствия. Снимка: varna.utre.bg
A A+ A++ A

Месец след трагедията във варненския квартал „Аспарухово“, нов порой заля морския град. Порой се изсипва над цяла Варна, като в центъра дори падна градушка с размерите на грахово зърно. Не се съобщава за пострадали хора и щети. Пожарната във Варна работи по десетки сигнали за наводнени обекти.

Жителите на "Аспарухово" са притеснени, защото огромно количество вода се събира в задблоковото пространство на бул. "Народни будители" 43-45, съобщава varna.utre.bg.

На обиколка из наводнените райони в града са тръгнали от общинската дирекция за защита на населението при бедствия.

"Ще разполагаме с повече информация след огледите", коментира началникът на службата Купен Пашов. 

Заради силния дъжд е временно преустановено движението на влаковете на ЖП гара Варна, съобщи за радио „Фокус”-Варна Ивана Милева, говорител на Областната дирекция на МВР във Варна.

Наводнен е завоят на бул. „Приморски” при Летния театър, където е закъсал и автобус, но от „Пожарна безопасност и защита на населението” вече отработват случая. Подлезът на ул. „Шипка” също е наводнен и се отводнява. 

На 19 юни приливна вълна помете варненския квартал "Аспарухово", имаше потоп и в Добрич. Водата и калта отнесоха къщи и хора, загинаха 13 души, сред които и деца.

#Варна #Аспарухово #потоп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »