Столичните линейки стават мини „Биг брадър“

Столичните линейки стават мини „Биг брадър“
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийските линейки ще се превърнат в умален вариант на шоуто „Биг брадър“, след като в тях бъдат поставени камери. Засега

устройствата са монтирани пилотно в три коли

Според временния директор на Спешна помощ – д-р Александър Златанов, видеонаблюдението ще дисциплинира шофьорите и ще намали риска от катастрофи.

„Ние сме дисциплинирани! Какво да ни притеснява това нещо? Като тръгнем по адресите, поне ще се види действителността и натоварването, в което работим“, заявява Красимир Николов, който е шофьор в Спешна помощ от 25 години. Първата камера е монтирана в неговата линейка. 

Видеонаблюдението ще показва дали шофьорът нарушава правилата на пътя и за колко време линейката стига до адреса.

Камерите работят, докато линейката се движи, и могат да записват до 7,5 часа

Записите ще се преглеждат и анализират, за да се набележат мерки за по-бързо и безопасно придвижване на колите. Първите три устройства са дарени от автомобилния състезател Иван Шопов.

„Изпадал съм в ситуации, в които на тези хора се е налагало да стигнат много бързо и да ме спасят. Знаем в какво състояние е държавата, знаем колко пари може да отпусне за това нещо. Това е причината аз да го направя. Толкова ми стигат силите - това правя“, казва Шопов.

Ако камерите постигнат дисциплиниращия ефект, ръководството на Спешна помощ ще намери пари да оборудва и останалите 12 линейки, които постоянно обикалят София.

#Спешна помощ #камери #линейки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"