Ивайло Донков праща поздрави от Бъркли

Ивайло Донков праща поздрави от Бъркли
A A+ A++ A

"Поздрави от мрачния, но мирен Бъркли!", пише до многобройните си приятели и почитатели победителят от втория сезон на "Гласът на България" Ивайло Донков. Медногласният тенор замина преди седмица за САЩ, за да използва специалната награда, предоставена му от музикалното шоу – петседмично обучение в прочутия музикален колеж Бъркли.

"Понастанихме се, посвикнахме малко с часовата разлика и изкарахме някоя и друга лекция. До четвъртък включително ни нагласяха програмата, така че още дори пеене сме нямали", пише на страницата си във Фейсбук Ивайло.

На хиляди километри отвъд океана певецът продължава да се вълнува от родни теми и събития: "Как сте, Варна? Не чета хубави неща. Дано всичко се успокои бързо и пораженията не са много и качествени! С вас съм", пише той във Фейсбук след поредния порой, а съграждани го успокояват: "Малко летен дъждец ни потопи за кратко."

От фотографиите, качени на страницата, се вижда, че нашият представител в престижната школа вече е навъртял познанства и нови приятели. Остава да се появят първите му музикални записи от там в Youtube. Предизвикателството е сериозно - Ивайло Донков е класически музикант, специализирал в барока, а сегашното му обучение е в областта на джаза. "Надявам се да усвоя полезни техники в областта на импровизацията", сподели той на тръгване.

Известен в цял свят като Five weeks, курсът в Бъркли набляга главно на съвършеното овладяване на пеенето и получаването на сериозна подготовка в избрания от артиста стил в съвременната музика – джаз, поп/рок, фънк/фюжън или поп/R&B. Обучението е комбинация от индивидуални и групови класове, съдържащи лекционни курсове, уъркшопи и репетиции. Ивайло Донков ще участва в ансамбли заедно със студенти от САЩ и над 70 страни от цял свят, ще развива уменията си за импровизация, ще участва в демонстрациите на известни музикант – преподаватели и гости на университета.

Специалната награда, предоставена от bTV, ще даде възможност на Ивайло не само да надгради квалификацията си от Националната музикална академия „Проф.Панчо Владигеров”  в най-престижната институция за съвременна музика, но и да изживее мечтата на всеки изпълнител като се докосне до най-добрите имена в световния шоубизнес.

Сред възпитаниците на Музикалния колеж Бъркли са световноизвестни имена като Куинси Джоунс, Ал Ди Меола, Стив Вай (Dream Theater, Whitesnake), Даяна Крол и нашумелия южнокорейски рапър PSY ("Gangnam Style"). През 1994 г. Стинг е удостоен от Музикалния колеж Бъркли с докторска степен по музика, а списъкът с известни и доказани музиканти, учили в колежа продължава с носителката на Оскар Мелиса Етеридж, барабаниста на Aerosmith Джоуи Креймър, китариста на Aerosmith Брад Уитфорд, барабаниста на Foreigner и Whitesnake Браян Тичи, американският джаз музикант Гари Бъртън и много други. 99 от възпитаниците на Бъркли са носители на общо 229 награди Грами, а 24 от тях са получили 71 Latin Grammy Awards.

#Гласът на България #Бъркли

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"