Стивън Джерард се отказа от националния отбор

Стивън Джерард се отказа от националния отбор
Стивън Джерард Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Футболистът Стивън Джерард официално обяви, че няма да играе повече за националния отбор на Англия, след като представяше страната си 14 години, предаде БГНЕС.

Полузащитникът игра за Трите лъва на три световно първенства - през 2006 година, през 2010 година и това лято в Бразилия, както и на три европейски първенства. След дебюта си срещу Украйна през 2000 година Джерард има 114 мача, а 38 от тях са с капитанската лента.

"Наслаждавах се на всяка минута да защитавам честта на страната си и за мен днес е тъжен ден, защото повече няма да облека екипа с цветовете на Англия. Това е едно от най-трудните решения в кариерата ми. Мисля за това, откакто се върнахме от Бразилия. Говорих със семейството и приятелите ми, хора, които са близки до мен на терена, за да стигна до това решение. Брендън Роджърс е невероятен и аз трябва да се грижа за тялото си, за да мога да се раздавам на терена за Ливърпул. Трябва да се представям на най-високо ниво и да дам всичко на клуба си. Вярвам, че това е правилното решение и това, че искам Шампионската лига на "Анфийлд" изигра голяма роля в избора ми", каза Джерард.

#Стивън Джерард

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »