Акционер предлага 6,2 млн лв. за "Дир.бг"

Акционер предлага 6,2 млн лв. за "Дир.бг"
Кандидат-купувачът има желание да запази основателя на компанията Владимир Жеглов в ръководството
A A+ A++ A

Акционер предложи 6,2 млн. лв. на бизнесмена Владимир Жеглов, за да купи създадената от него преди 16 години компания "Дир.бг", пише "Капитал Daily". Жеглов е коментирал, че все още не е решил дали да приеме офертата, но ще оповести своето виждане по нея в 7-дневен срок от отправянето й.

Кандидат-купувачът - Красен Георгиев, чрез компанията му "Лого-къмпани", заявява намерение  да продължи дейността на "Дир.бг" и да инвестира в развитието й. Надеждите му са свързани с ръста на онлайн рекламата и утвърдените позиции на уеб портала на българския пазар.

Инвеститорът в строителни проекти "Лого-къмпани" закупи малък пакет от портала в началото на годината срещу 332 хил. лв. и към момента държи дял от 5,78%. Според съобщението кандидат-купувачът е готов да плати по 1,44 лв. за останалите 4,3 млн. акции, а сделката ще финансира със заемни средства.

Новият собственик има желание да запази основателя на компанията Владимир Жеглов в ръководството, като подсили екипа му с директор по маркетинг и наеме допълнителен персонал в отдела за продажби. Стратегията на "Лого-къмпани" предвижда оптимизиране на разходите и увеличаване на приходите на интернет портала чрез нови дигитални форми на транслиране на информацията чрез мобилни и тв приложения. Сумата на инвестициите в нови технологии не е уточнена, а целта е достигането на по-голяма аудитория.

Според актуалните данни на рекламния отдел на "Дир.бг" месечно сайтът реализира по 2,5 млн. уникални посещения. Последният финансов отчет показва 470 хил. лв. приходи от продажби и 57 хил. лв. загуба към края на март. През миналата година "Дир.бг" отчете 388 хил. лв. загуба.

Красен Георгиев, който е едноличен собственик на капитала на "Лого-къмпани", не се притеснява от тези финансови резултати. Пред "Капитал Daily" той коментира, че именно такава ситуация е подходяща за сделка. "Интересът ми е свързан с възможностите, които не са реализирани на този етап. Възнамеряваме да разширим дейността на компанията с нови модули и цифрови формати за реклама", обясни Георгиев, който се осланя на ръст на онлайн рекламата в портала. Той каза, че е имал среща с Жеглов в началото на годината, когато "Лого-къмпани" стана акционер в "Дир. бг", и че параметрите на търговото предложение припокриват онова, за което двамата са се договорили тогава.


#Дир.бг #Владимир Жеглов #акционер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници