Сепаратистите предадоха черните кутии и спряха огъня

Сепаратистите предадоха черните кутии и спряха огъня
Сепаратистите обявиха временно спиране на огъня в район с радиус 10 км около мястото, където самолетът на малайзийските авиолинии падна. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Проруските сепаратисти предадоха през нощта срещу вторник на малайзийски представители двете черни кутии на сваления пътнически самолет, който се разби в зона, контролирана от тях, в източната част на Украйна. Срещата беше в Донецк, предаде АФП.

Сепаратистите обявиха временно спиране на огъня в район с радиус 10 км около мястото, където падна самолетът на малайзийските авиолинии. Целта е да улесни работата на международните експерти, които ще разследват причините за трагичната катастрофа.

„Решихме да предадем черните кутии в ръцете на малайзийски специалисти“, каза лидерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република Александър Бородай.

Постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин обвини властите в Киев в използването на фалшификации при доказването на вината на сепаратистите за катастрофата на малайзийския Боинг-777, предаде ИТАР-ТАСС.

Чуркин обясни, че аудиозаписът с ръководителя на сепаратистите, разпространен от украинската страна, е бил монтиран от няколко разговора, които са се провели преди инцидента на 17 юли.

„В хода на разследването Украйна трябва да отговори на много въпроси: за действията на своите авиодиспечери, за причините за преместването на 17 юли на ракетните системи „Бук“ в район, съседен на контролираните от опълченците територии“, заяви Виталий Чуркин.

#Александър Бородай #Виталий Чуркин #Чуркин #Донецк #сепаратисти #черни кутии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"