Хванаха телефонни измамници, лъгали възрастни жени с по 4000 лв.

Хванаха телефонни измамници, лъгали възрастни жени с по 4000 лв.
A A+ A++ A

Телефонни измамници, лъгали възрастни жени с по 4000 лв., са хванати от криминалисти в Стралджа и Елена.

На 17 юли възрастна жена от село Първенец, област Ямбол, подала сигнал в полицията, че вечерта на 12 юли била измамена по телефона. Тя дала на непознат мъж 4000 лв., за да помогне за лечението на свой близък. Задържани са извършителите - мъже с инициали Е.Д. (на 36 г.) и Т.Т. (на 20 г.). Те са от общините Раднево и Гълъбово и вече са с повдигнато обвинение за измама и са с прокурорско задържане от 72 часа.

Друг телефонен измамник хванаха в Елена. Преди десетина дни 83-годишна жена от село Марафелци, област Велико Търново, подала сигнал. Тя разказала, че получила обаждане на мобилния си телефон. Неизвестен за нея човек й обяснил, че синът й ще сключва сделка за покупко-продажба на недвижим имот, а за предварителна вноска му били необходими 4000 лв.

Бабата се усъмнила, но уведомила органите на реда едва след като предала парите на непознатия. Криминалистите започнали издирване и засекли дирите на 26-годишния З.З. от Горна Оряховица. Той е стар познайник на полицията и дори е бил осъждан за подобни престъпления. Вече е с обвинение, но наложената му мярка за неотклонение е най–леката възможна - „подписка“.

Работата по двата случая продължава в рамките на образуваните досъдебни производства.

#телефонни измами #телефонни измамници #Стралджа #Елена #полиция #задържан #престъпление #престъпник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »