NVIDIA представи игровия таблет Shield

NVIDIA представи игровия таблет Shield
A A+ A++ A

Преди дни видяхме как ще изглежда новият таблет в серията Shield на NVIDIA и научихме всички подробности за техническите му характеристики, но все пак и премиерата му огласи интересни детайли. Устройството разполага с изключително мощен хардуер и на практика е първото с чипсет процесор Tegra K1, което ще се появи в Щатите. Продажбите започват на 29 юли, като ще се предлагат две версии - с Wi-Fi и 16GB вградена памет за 299 долара и с 32GB памет и LTE за 399 долара.

Shield Tablet разполага с 8" дисплей с резолюция 1920 x 1200 пиксела, предно разположени високоговорители, HDMI порт за връзка с телевизор и предна 5МР камера за видеоконферентни разговори и стрийминг на видео в Twitch. Добавена e и технологията DirectStylus 2, позволяваща прецизното използване на пасивен стилус. Компанията пуска и безжичен игрови контролер, който ще се продава отделно на цена 59 долара и използва за връзка Wi-Fi Direct. 4 такива устройства ще могат да бъдат свързани с таблета.

Сред интересните софтуерни възможности е опцията за стрийминг на видео в популярната сред геймърите услуга Twitch, а потребителите, чиито компютри са с видеокарта GeForce GTX 600 или по-мощна, ще могат да стриймват игри от тях към таблета. Поддържа се и стрийминг на игри през услугата NVIDIA Grid, която в момента се намира в бета етап на тестове. Засега има 12 игри, които са оптимизирани за Tegra K1, включително наскоро пуснатите за конзолата Shield Portal и Half-Life 2.

http://shield.nvidia.com

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници