Започват българските продажби на таблетите Samsung Galaxy Tab S

Започват българските продажби на таблетите Samsung Galaxy Tab S
A A+ A++ A

Феновете на технологията Super AMOLED на Samsung сигурно знаят, че компанията я добави един-единствен път в свой таблет и това стана през далечната 2011 година с модела Galaxy Tab 7.7. Положението се промени с новата серия Galaxy Tab S, която предлага два модела с диагонал на екрана 8.4" и 10.5" и с дебелина едва 6,6 мм. Устройствата предоставят и впечатляващата екранна резолюция от 2560 x 1600 пиксела, която ще осигури подходящото изобразяване на различното премиум съдържание от пакета Galaxy Gifts - в него има достъп до над 30 разнообразни приложения и абонаментни услуги.

Джаджите са снабдени с познатия сензор за пръстови отпечатъци, който е вграден в централния бутон, и позволяват създаването на различни потребителски профили. Сред другите особености са технологията Adaptive Display за интелигентно настройване на гама, сатурация и рязкост на изображението в зависимост от отвореното приложение, цветната температура на околната среда и осветеността. Подобрена е и четимостта под директна светлина, така че дори и навън изображението ще остане добре видимо.

За производителността се грижи осемядрен процесор Exynos 5 Octa (четириядрен с честота 1.9 GHz и четириядрен на 1.3 GHz) или четириядрен Qualcomm Snapdragon 800 с честота 2.3 GHz, а останалите характеристики включват камери с резолюция 8MP и 2.1MP, 3GB RAM и 16/32GB вградена памет, която може да се увеличи с microSD карта с още 128GB. Батериите са с капацитет съответно 4900 mAh и 7900 mAh. В софтуерно отношение има възможност за приемане на телефонни разговори от свързания с таблета смартфон, поддържа се и едновременната работа с няколко приложения. Таблетите ще са достъпни на българския пазар в близките дни на цени съответно около 780 лв. и 999 лв. за базовата конфигурация с Wi-Fi, а търсещите 4G функционалност ще я получат срещу допълнителни 150 лв.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"