В очакване на оставка: МС отпуска пари като за последно

В очакване на оставка: МС отпуска пари като за последно
Кабинетът „Орешарски“ отпуска пари като за последно. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Очаква се днес, сряда, правителството на Пламен Орешарски да подаде оставка, а Народното събрание да я гласува в четвъртък. Премиерът вече обяви, че най-подходящата дата за оставка на кабинета му е 23 юли.

Най-вероятно днес ще има и кворум в парламента. Депутатите от ГЕРБ са категорични, че ще влязат в пленарната зала само за да гласуват оставката на правителството. Вчера от партията обявиха, че няма да се консултират повече с управляващите, и бойкотираха консултациите при председателя на парламента Михаил Миков.

Само представители на БСП и ДПС отидоха в кабинета му, за да обсъдят програмата на Народното събрание. И от двете партии още миналата седмица заявиха, че ще бъдат в парламента, за да гласуват оставката на кабинета.

Председателят на парламентарната група на БСП Атанас Мерджанов коментира, че оставката се очаква всеки момент и най-вероятно днес след заседанието на Министерския съвет ще бъде депозирана.

Междувременно стана ясно, че като за последно на днешното си заседание правителството ще отпусне допълнителни пари на министерства и агенции.

В дневния ред има няколко точки, които предвиждат допълнителни средства за Националната служба за охрана (НСО), за Българската академия на науките (БАН) за изграждането на многофункционален компютърен комплекс, за Агенцията за ядрено регулиране (АЯР), за Комисията за отнемане на незаконно имущество и за Комисията за защита от дискриминацията.

Пари ще има и за министерствата на финансите, на труда и социалната политика, на земеделието и храните и на външните работи. В сряда от ГЕРБ обявиха, че 11 министерства са изхарчили общо 13 млн. лв. само за бонуси и консултации.

#оставка на кабинета #Пламен Орешарски #ГЕРБ #БСП #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"