ГЕРБ влизат в пленарната зала само за оставка на кабинета

ГЕРБ влизат в пленарната зала само за оставка на кабинета
Борисов обяви, че няма пари в КТБ.
A A+ A++ A

„Всички депутати от ГЕРБ са в парламента. Заявили сме точно и ясно – има ли точка „Оставка на кабинета „Орешарски“, всички влизат в зала. В противен случай – не“, заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова телевизия в сряда.

„Ако тройната коалиция „Атака“ – БСП – ДПС си осигурят кворума, с който управляваха една година, ще влезем в парламента за една точка: оставка на кабинета“, уточни Борисов. 

„БСП да не плачат, че ГЕРБ не били в залата. Те неморално, без никакво право, управляваха една година и доведоха държавата до катастрофа. Да си сърбат тази седмица всичката попара, която си надробиха за една година.“

Борисов коментира и темата КТБ. Според него трябва да се вземе цял пакет от мерки. Първото, според лидера на ГЕРБ, е да бъдат отстранени управителят и подуправителят на БНБ. Второто е Прокуратурата, НАП и Комисията за конфискация да направят проверка и да кажат какви са парите в КТБ. Не на последно място е БНБ да сложи квестори, да покани инвеститори и да се опита да заздрави банката.

„Имахме в нашето управление проблем с банки, но се справихме много професионално и хората дори не разбраха“, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че нито той, нито семейството му имат пари в КТБ. А запитан какви са взаимоотношенията му с Делян Пеевски, Борисов каза: „Никакви, абсолютно никакви“.

Към момента кворум в парламента няма. „Атака“ и ГЕРБ не са се регистрирали.

 

#Бойко Борисов #ГЕРБ #КТБ #Делян Пеевски #Атака #оставка на кабинета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »