В Слънчев бряг пият по 20 тона алкохол на ден

В Слънчев бряг пият по 20 тона алкохол на ден
Снимка: hotelibg.eu
A A+ A++ A

Туристите само в Слънчев бряг изпиват по 20 тона алкохол на ден, съобщава вестник „Телеграф“, позовавайки се на изчисления на търговци, бармани и ресторантьори.

Очаква се само в курортите около Варна този сезон да бъдат изпити 350 тона твърд алкохол, основната част от който – водка и текила.

Експерти в бранша коментират, че цените по морето падат, въпреки че е пикът на сезона. Причината са проливните дъждове и наводненията. Преди дни вестник „Стандарт“ публикува свое проучване, базирано на данни от туроператорите, че всяко пето легло по Южното Черноморие е празно. Никой не помни подобен отлив на туристи, и то в разгара на сезона. По същото време миналата година южните курорти се пукаха по шевовете от народ. Да се намери незаета стая след 15 юли, бе абсолютно невъзможно. В момента положението е отчайващо, а от началото на август противно на всяка логика се очаква свободните места да се увеличат. Изключение от общото правило има само в къмпинг „Нестинарка“, където всички апартхотели са заети почти на 100% до края на юли.

На север също отчитат по-слаба заетост на базата спрямо същия период на миналата година. В момента хотелите в Балчик са пълни едва между 60 и 75 на сто, докато миналата година по това време заетостта е била 85 на сто.

#Слънчев бряг #туристи #алкохол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"