Шумахер с микрочип, за да проходи

Шумахер с микрочип, за да проходи
Шумахер може и да проходи с помощта на микрочип в мозъка. Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Специален микрочип ще бъде поставен в мозъка на Михаел Шумахер, за да може да проходи отново.

Легендарният бивш пилот от Формула 1 ще бъде подложен на експериментално лечение, което цели бързото възстановяване на звездата. Микрочипът трябва да стимулира по-бързото възстановяване на основните двигателни функции на тялото на Шумахер.

Австрийските медии обясняват, че от семейството на Михаел са се свързали с водещите специалисти в тази област Дарко Чуди и Ведран Делетис, които вече са извършили няколко подобни успешни операции.

„Имахме случай с едно дете, което имаше тежки увреждания след травма. След като сложихме този чип, само два месеца по-късно той вече проходи“, обяснява доктор Дарко Чуди.

Преди около месец австрийският невролог Ерих Райдер сподели пред „Индипендънт“, че Шуми ще остане и с трайни увреждания на мозъка. Според лекаря ще бъде сериозен успех, ако в близките три месеца Шуми се научи да сяда сам, а след това и да управлява без чужда помощ инвалиден стол.

„Той ще остане инвалид до края на живота си и винаги ще бъде зависим от други хора“, коментира лекарят.

Припомняме, че преди близо четири седмици пилотът бе преместен от болницата в Гренобъл, където бе лекуван от края на декември, в университетската клиника в Лозана, по-близо до дома му.

45-годишният германец в момента преминава през определена от лекарите „дълга фаза на рехабилитация“.

#Михаел Шумахер #Лозана #Гренобъл #Формула 1

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »