Министър Станислав Анастасов излъгал, че има диплома от университета в Мюнхен?

Министър Станислав Анастасов излъгал, че има диплома от университета в Мюнхен?
A A+ A++ A

„Никога и никъде не съм заявявал, че съм дипломиран (от Мюнхен – бел. ред.) и това стои във всички видове биографии и социални мрежи“, каза министърът на околната среда и водите Станислав Анастасов във връзка с информация, че няма диплома от университета в Мюнхен.

„Естествено, има причини да не съм се дипломирал и аз ще ги изложа подробно утре, но наистина не виждам каква е новината“, добави той.

На въпрос дали има обяснение откъде и по каква причина точно в този момент е тръгнала атаката срещу него, Анастасов отвърна, че утре ще говори „лице в лице с човека, който тиражира тези неща“. Публично ще заявя всичко, за да излязат наяве някои интересни работи, обеща той. Поясни още, че не става дума за брифинг, но всички заинтересовани ще разберат за какво става дума.

От 2002 до 2005 г. министър Анастасов е студент във Факултета по информатика в Техническия университет в Мюнхен. Завършил е семестриално. Семейни причини налагат връщането му в България през 2005 г., където той продължава висшето си образование. Първо завършва бакалавърска степен по стопанско управление в Софийски университет "Св. Климент Охридски", следвана от магистратура по политически мениджмънт и публични политики в Нов български университет.

Анастасов няма диплома от Техническия университет в Мюнхен, както твърди в биографията си, съобщи по-рано  „Биволъ“, позовавайки се на представителя на отдел „Комуникации“ на учебното заведение Клаус Бекер.

От ВУЗ-а информират, че 31-годишният Станислав Анастасов от ДПС наистина е учил информатика от 2002 до 2005 г., но не е получил диплома.

Оказва се, че екоминистърът е излъгал, че е завършил „Информатика“, в официалната си визитка на сайта на ДПС.

След първата публикация на „Биволъ“ по темата и отказа на Анастасов да отговори на журналистически въпроси  във визитката до думата „завършил“ се появи и думата „семестриално“ - което ще рече, че е учил, но не е получил диплома. От получения отговор от университета не става ясно дали за тези три години Анастасов е успял да вземе някакви изпити в престижния университет, или само е фигурирал като записан студент.

#Станислав Анастасов #Анастасов #Мюнхен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"