Nokia Lumia 530 е с четириядрен процесор и цена под 100 евро

Nokia Lumia 530 е с четириядрен процесор и цена под 100 евро
A A+ A++ A

Microsoft официално представи наследника на един от най-популярните телефони с Windows Phone 8 - Lumia 520/Lumia 525. Новият Lumia 530 ще се продава от август на цена 85 евро преди данъци и операторски субсидии, което подсказва, че крайната му цена ще е под 100 евро. Тази цена важи за вариантите с една и две SIM карти.

Устройството използва Windows Phone 8.1 и разчита на четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon с честота 1,2GHz. Предлага още 4" LCD дисплей, microSD слот, 512MВ RAM и 5МР основна камера, която може да се използва и за селфи снимки чрез гласови напътствия от приложението GlamMe. Lumia 530 ще се предлага в оранжево, зелено, бяло и тъмносиво.

Заедно с телефона Microsoft представи и новия минивисокоговорител Bang от Coloud. Устройството струва едва 19 евро и се свързва с телефона чрез неговия 3,5 мм жак, а вградената батерия осигурява енергия за 8 часа на автономност. Има и опция за последователно свързване на няколко говорителя за получаване на по-силен звук. Продажбите на Bang започват през следващите седмици.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"